MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

VISUL INVOLBURAT AL CELOR NOUA

VISUL INVOLBURAT AL CELOR NOUA
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 232
Format: 13x20,5
Categoria: Romane

DESCRIERE

Kim Man-Jung (1637-1692) este unul dintre marii scriitori clasici coreeni.
Provenit dintr-o familie de carturari, el insusi ajungand inalt functionar, cade in dizgratie si este exilat, in 1689, pe o insula in extremitatea sudica a tinuturilor coreene. Acolo va scrie Visul învolburat al celor noua, un roman a carui actiune se petrece în China.
Discipol al Marelui Maestru Yoo-Gwan, Sang-Jin se indragosteste, in drumul de intoarcere de la Palatul de Clestar, de cele opt zane mesagere pe care le zareste pe un pod, pe Varful cu Lotusi. Si zanele, si tanarul discipol sunt trimisi in Infern si apoi in exil printre oameni. Sang-Jin renaste ca So-Yoo, intr-o familie saraca, la marginea Imperiului. Ajunge însa un mare învatat, înalt functionar si chiar general victorios. Destinul privilegiat, intamplarile spectaculoase, intalnirile miraculoase si aventura fac din istoria lui So-Yoo un Bildungsroman.
Dincolo de acestea si de parabola vietii ca vis, romanul este si unul de atmosfera orientala fermecatoare, unde ritualurile, dansurile, versurile si fastul costumelor dau un alt inteles vietii cotidiene, complet diferit de cel din traditia europeana.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.042 sec