MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Vulturii desertului

Vulturii desertului
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2009
Pagini: 432
Format: 13x21

DESCRIERE

Mulţi dintre exegeţii lui May consideră că personajele Winnetou şi Old Shatterhand au luat naştere în timpul pe care scriitorul l-a petrecut la închisoare. Se presupune că a avut acces la presă, că a citit povestirile de călătorie ale celor care au vizitat Statele Unite ale Americii, în special zona Vestului Sălbatic. „Ultimul mohican” a fost cu certitudine una din sursele de inspiraţie.

În 1874, după ce scriitorul a ieşit din închisoare, s-a angajat ca editor la Dresda. Un an mai tarziu au apărut primele povestiri în care cititorii îl întâlnesc pentru prima dată pe Winnetou: „Chipul său bronzat avea un aer de nobleţe...“ .
Old Shaterhand a fost conceput intenţionat de către autor pentru a arăta ca un super-erou german, în comparaţie cu brutele lipsite de minte ale Americii. Chiar May explică numele personajului şi cum a luat el naştere: „...pentru a culca la pământ astfel de brute, cu o singura lovitură...”, „Shatterhand! (Pumnul care zdrobeşte) Bobocelul nostru are un nume de războinic, în sfârşit, strigă Sam”.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.020 sec