MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Yoga pentru fiecare, yoga pentru toţi elemente fundamentale pentru începători şi avansaţi de Dan Bozaru

Yoga pentru fiecare, yoga pentru toţi elemente fundamentale pentru începători şi avansaţi de Dan Bozaru
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2015
Categoria: Yoga

DESCRIERE

 În mod paradoxal, cei mai mulţi dintre oameni - deşi caută mai binele - nu sesizează totuşi în mod corect care este acesta. Cauzele sunt complexe şi nuanţate, însă cele mai multe dintre ele implică afecţiunile trupului şi minţii. în realitate, boala - de orice natură ar fi ea - nu este decât expresia repartiţiei neuniforme a energiei vitale în structura fizică şi subtilă a omului. Atunci când curenţii vitali se află în dezechilibru şi nu circulă armonios prin trup, sănătatea este afectată şi organismul uman se îmbolnăveşte, însă atunci când energia vitală se distribuie în mod armonios şi circulă liber în fiinţă, echilibrul se restabileşte, iar tandemul trup-minte îşi redobândeşte armonia şi starea de sănătate perfectă.
   Actualmente, chiar şi medicina modernă alopată recunoaşte că prevenirea şi vindecarea maladiilor trebuie să înceapă nu de la nivelul fizic, ci de la nivelul mental. într-adevăr, să previi este cu mult mai bine şi mai uşor decât să vindeci. Problema este cum putem dobândi controlul mental asupra funcţiilor organice, deoarece se ştie că mişcările şi activităţile trupului sunt comandate prin intermediul minţii. În această direcţie, una dintre metodele infailibile este YOGA.
   Practica acestui veritabil sistem spiritual se impune din ce în ce mai mult în zilele noastre, aproape ca o necesitate, deoarece decadenţa vieţii contemporane determină în mod necesar o acţiune de contrabalansare, fără de care fiinţa umană şi-ar ruina viata. Unul dintre atuurile extraordinare ale sistemului yoga este acela că el îmbină obţinerea perfecţiunii trupului sau măcar a bunăstării lui cu realizările de natură spirituală ale fiinţei, alcătuind astfel un tot unitar la nivelul conştiinţei. Astfel, purificarea, cizelarea şi elevarea fiinţei umane au loc simultan în trei planuri existenţiale ale acesteia: planul fizic, planul mental şi planul spiritual.
 
 
Prefaţă... 9

   Partea I

CAPITOLUL 1
Yoga preliminară sau Kriya Yoga
... 19
1. Austeritatea... 21
2. Introspecţia sau analiza de sine... 24
3. Devotiunea şi abandonarea voinţei individuale în fata voinţei lui Dumnezeu... 26

CAPITOLUL 2
Raja Yoga sau calea cu opt ramificaţii (I)
... 31
l. YAMA... 32
2. NIYAMA... 42

CAPITOLUL 3
Raja Yoga sau calea cu opt ramificaţii (II)
... 45
1. Asana - Posturile fizice... 45
2. Pranayama - Controlul şi ritmarea suflului... 47
3. Pratyahara - Retragerea mintii de la simţuri... 49
4. Dharana - Concentrarea... 51
5. Dhyana - Meditaţia... 52
6. Samadhi - Extazul final... 53
 
 
Data aparitiei: 15. 05. 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.044 sec